×

تفاوت اوردرایو، دیستورشن و بوست

Boost ,Overdrive ,Distortion گاها باهم اشتباه یا حتی یکی درنظر گرفته می‌شوند درصورتی که اینطور نیست. هرکدام رنگ صدای خاص خودش را داراست و درواقع هریک شدیدتر شده دیگری است. این سه پدیده بعضی مواقع بر اثر ایراد یا ضعف قطعات الکترونیکی به صورت ناخواسته روی سیگنال صوتی اعمال می‌شوند و در بعضی مواقع از آن‌ها در قالب افکت برای رنگ دهی به سیگنال صوتی استفاده می‌شود. در ادامه به تعریف و توضیح هریک پرداخته و شباهت‌ها و تفاوت های اوردرایو، دیستورشن و بوست را بیشتر باز می‌کنیم که از هر کدام از این سه موضوع درک درست‌تری در ذهنتان به وجود بیاید.

Boost

Boost در کلمه به معنای تقویت کردن یا بالا بردن است. در زمینه صوت و موسیقی هم رفتاری مشابه دارد. هنگامی که سیگنال صوتی Boost می‌شود شدت صدا افزایش می‌یابد و در نتیجه سیگنال صوتی تقویت شده و بسته به میزان افکت اعمال شده صدا بلندتر می‌شود. این افکت درواقع نه تنها می‌تواند روی کل صدا اعمال شود بلکه اکثرا از آن روی یک بازه فرکانسی خاصی استفاده می‌کنند. مانند پلاگین‌ها یا پدال‌های اکولایزر که بخش خاصی از دامنه فرکانسی سیگنال صوتی را تقویت می‌کند. از جمله پدال‌های Boost می‌توان به Walrus Audio Emissary Parallel Boost Pedal, TC Electronic Spark Mini, Ibanez Tubescreamer Mini Boost Pedal  اشاره کرد.

Boost

Overdrive

هنگامی که سیگنال صوتی بیش از اندازه Boost شود، به بالاترین حد تحمل قطعات الکترونیکی میر‌سد که باعث Distort شدن سیگنال می‌شود و در نهایت صدا به مقدار زیادی اشباع می‌شود که در طی گذر زمان این پدیده را Overdrive نامیده اند که به علت محبوبیت زیاد این رنگ صدا، پدال‌های Overdrive ساخته شده و روانه بازار شده اند که در سبک‌های بلوز و راک و آلترنیتیو متال و یا حتی متال به کار برده می‌شوند و حتی یکی از عوامل بسیار کلیدی و اصلی در به وجود آمدن این سبک‌ها هستند. از جمله پدال‌های Overdrive می‌توان به Ibanez TS9 Tube Screamer, Boss BD-2 Blues Driver, Keeley D&M Drive. اشاره کرد.

Overdrive

Distortion

این پدیده زمانی اتفاق میفتد که سینگال صوتی به مقدار بسیار زیادی بالاتر از حد توان تحمل قطعات تقویت شده باشد و قطعات موجود در امپلی فایر یا دیگر المان‌های سیستم بسیار بسیار بیشتر از حد توانشان سیگنال دریافت کنند که باعث Distort شدن صدا می‌شود. این پدیده به طور گسترده ای در سبک‌های متال و آلترنیتیو متال و راک و زیرمجموعه‌های آن استفاده می‌شود. از جمله پدال‌های Distortion می‌توان به Keeley Filaments, MXR M75 Super Badass Distortion, KHDK Dark Blood Distortion اشاره کرد.

Distortion

تفاوت اوردرایو، دیستورشن و بوست

همانطور که در مقدمه به این موضوع اشاره شد، این سه پدیده به ترتیب از راست به چپ شدیدتر شده دیگری هستند و صدای Harsh تری نسبت به دیگری دارا می‌باشند و هریک انواع مختلفی دارند که صداهای بخصوصی را ارائه می‌دهند و در قالب پدال و یا پلاگین نرم افزاری می‌توان از آن‌ها در بخش‌های دلخواه موسیقی خود استفاده کرد. در صورت نیاز می‌توان برای اعمال هرکدام از این سه پدیده به صورت افکت، از پدال یا پلاگین آن‌ها استفاده کرد که هریک رنگ صدا و حس و حال بخصوص خود را دارد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *