از رکورد دموهای مختلف گرفته تا استریم و…، اگر میخواهید صدای باکیفیتی دریافت کنید، صد در صد به یک کارت صدا نیاز دارید! امروزه با ابزارهای زیادی میتوان صدا را ضبط نمود و حتی موبایلهای معمولی هم قابلیت رکورد صدا را با کیفیتی در حد استودیوهای دهه ۶۰ دارند. در واقع کامپیوترهای ما به تنهایی پتانسیل این را دارند که استودیو شخصیمان باشند. رکورد و انتقال صدا از کامپیوتر نیازمند یک ابزار به نام کارت صدا میباشد. در ادامه به اینکه کارت صدا چیست و دلایل استفاده از آن میپردازیم. با سازکالا همراه باشید.
کارت صدا چیست؟
در ابتدا باید مشخص نماییم هدف ما از داشتن یک کارت صدا چیست. کارت صدا در واقع یک AD/DA Converter برای کامپیوتر شما است که سیگنالهای آنالوگ و دیجیتال را به یکدیگر تبدیل مینماید. برای مثال کارت صدا این امکان را به شما میدهد تا با استفاده از جک XLR صدای با کیفیت میکروفون را به کامپیوتر خود انتقال دهید. یا صدا را از کامپیوتر خود به هدفون و یا اسپیکرهای مانیتورینگ ارسال نمایید. به طور کلی ورودیهای کارت صدا از یکدیگر مستقل هستند و هر کانال به صورت مجزا صدا را انتقال میدهد. این ورودیها معمولا با فانتوم پاور تغذیه میشوند. فانتوم پاور منبع تغذیهای برای میکروفونهای کاندنسر میباشد. ۷ تا از دلایل اساسی استفاده از کارت صدا به شرح زیر میباشد:
۱. آهنگسازی
اگر نوازنده ساز هستید و یا برای خودتان موزیک میسازید کارت صدا میتواند برایتان کمک آفرین باشد. البته رکوردر موبایلتان میتواند برای جلوگیری از فراموشی ایدهای را ضبط کنید خوب باشد؛ اما کارت صدا و DAW شما را وارد بازی اصلی میکند! با استفاده از کارت صدا دمو و ترکهایتان را با بهترین کیفیت در اختیار خواهید داشت. در نتیجه کنترل بیشتری روی پروژه دارید و به راحتی میتوانید دموها را به یک استودیو حرفهای ارسال نمایید.
۲. مهندسی صدا
هنگامی که بحث بر سر تولید موسیقی باشد، کارتهای صدا یکی از ابزارهای ضروری هر استودیویی تلقی میشوند. همچنین اگر درحال یادگیری مهندسی صدا هستید حتما به یک کارت صدا نیاز پیدا خواهید کرد. ورودی XLR و فانتوم پاور این امکان را به شما میدهد تا صدای هر میکروفون را با بهترین کیفیت رکورد کنید. البته این امر نیز مراحل خاص خود را دارد؛ برای مثال قرار دادن میکروفون در جای مناسب یکی از این مراحل است که ربط چندانی به کارت صدا ندارد.
۳. Session Musician
اگر یک نوازنده هستید، امکان اینکه صدای ساز خود را در خانه ضبط کنید میتواند در حرفه شما تاثیر فراوانی بگذارد. به علاوه در نتیجه این امر میتوانید به صورت آنلاین و یا با استفاده از پلتفرمهای فریلنسرینگ با دیگر آرتیستها، مهندسان و … در کشورهای دیگر همکاری نمایید.
پیشنهاد: در صورتی که قصد خرید کارت صدا دارید، پیشنهاد میکنیم صفحه کارت صدا focusrite را مشاهده کنید.
۴. Voiceover
این امر از جهاتی شبیه Session Musician است. هنرمندان Voiceover معمولا با یک کمپانی یا استودیو کار میکنند؛ در نتیجه بیشتر زمان خود را در محیطهای استودیو حرفهای میگذرانند. همچنین این حرفه در همکاری با افراد مستقل و گروههای کوچکتر نیز امکان پذیر است. رکورد وکال با یک استودیو خانگی خوب بسیار راحت است؛ کافیست علاوه بر کارت صدا یک میکروفون کاندنسر با دیافراگم بزرگ داشته باشید. البته استند میکروفون، پاپ شیلد و پنل اکوستیک نیز ابزارهای مهمی برای افزایش کیفیت رکورد هستند.
۵. پلتفرم استریمینگ
اگر میخواهید در پلتفرمهای استریمینگ مانند Twitch یا Kik فعالیت نمایید، احتمالا اولین وسایل مورد نیازی که به ذهنتان میرسد دوربین و ظاهر اتاقتان خواهد بود. اما علاوه بر اینها صدا نیز یکی از مهمترین فاکتورهایی است که باید در نظر داشته باشید. یک کارت صدای خوب میتواند کیفیت صدای استریمتان را تا حد زیادی بهبود بخشد. بسیاری از استریمرها یک میکروفون USB مقرون به صرفه را ترجیح میدهند؛ یکی از دلایل این امر این است که این میکروفونها درون خود یک AD Converter دارند. این گونه میکروفونها به نسبت قیمت خود گزینههای خوبی هستند، اما چندان کیفیت رضایت بخشی ارائه نمیدهند. کارت صدا پتانسیل بالاتری در بدست آوردن کیفیت صدای عالی دارند.
۶. تولید پادکست
شاید در نگاه اول تولید پادکست همانند این باشد که دو نفر یا بیشتر را در یک اتاق جمع کنیم و صحبتهای آنها را رکورد نماییم. اما تولید پادکست نیازمند محتوای مخصوص خود، افراد مناسب، تجهیزات با کیفیت و… میباشد. یادتان باشد که تجهیزات مناسب و به ویژه میکروفون خوب تاثیر فوق العادهای بر کیفیت نهایی پادکست شما میگذارد. البته میتوانید به راحتی یک میکروفون USB را در وسط اتاق قرار دهید، دکمه ضبط را بزنید و شروع به صحبت نمایید. اما بعدا هنگام ادیت، داشتن صدای واضح و مناسب و حتی ادیت کردن میتواند ناممکن باشد. کارت صدا این امکان را به شما میدهد تا صدای هر فرد را به صورت مجزا و مستقل از یکدیگر دریافت نمایید و ادیت و مسترینگ نهایی آن بسیار راحتتر و باکیفیت بهتری حاصل شود.
۷. Field-Recording
یکی دیگر از دلایل استفاده از کارت صدا Field-Recording میباشد. به ضبط نمودن صداهای خارج از محیط استودیویی Field Recording میگویند. در واقع اگر میخواهید صدای محیط را رکورد نمایید یا درون طبیعت صداهای طبیعی را سمپل کنید، راههای مختلفی برای این امر وجود دارد. البته چندان نیازی به تجهیزات گران قیمت و حرفهای نیست. یک لپ تاپ، یک کارت صدای مقرون به صرفه و چند میکروفون میتواند همان نتیجهای را به شما بدهد که میخواهید.