×

تفاوت چوب های گیتار آکوستیک

در ارتباط با تفاوت چوب های گیتار آکوستیک ، مهم‌ترین نکته بدنه این گیتار است، که عموما به دو دسته تقسیم بندی می‌شود:

قسمت بالای گیتار یا تاپ

پشت و اطراف به طور معمول باهم در نظر گرفته می‌شود به این دلیل که غالبا از یک جنس می‌باشند.

ظهور صدای گیتار به دلیل جنس چوب استفاده شده در آن است. اگر شما یک مبتدی در نواختن هستید، ممکن است تعجب کنید که تفاوت چوب های گیتار آکوستیک تفاوت تن صدای آن را تعیین می‌کند.

اولین تفاوت چوب های گیتار آکوستیک

چوب‌های لمینت در مقابل چوب‌های سالید (یک تکه): هنگام خواندن در ارتباط با گیتارهای آکوستیک، شما ممکن است متوجه شوید که در سازهای ارزان‌تر، تمایل به استفاده از چوب‌های لمینت وجود دارد، درحالی که در گیتارهای گران‌تر تمایل به استفاده از چوب‌های سالید (یک تکه) دیده می‌شود.

تفاوتهای چوب گیتار اکوستیک

به طور خلاصه، یک گیتار با بدنه کاملا لمینت، جلو، پشت و کناره‌ها از تکه‌های چوبی لایه لایه ساخته شده است. ساخت چوب‌های یک تکه به این معنی است که گیتار از ورق‌های چوبی سالید ساخته شده است. معمولا قسمت جلو، پشت یک گیتار تمام بدنه از دو ورق سخت چوبی، همراه با یک مرکز متصل قابل رویت ساخته شده است. مهم‌ترین مزیت استفاده از چوب‌های سالید این است که این نوع چوب‌ها بسیار پر طنین‌تر هستند، و بنابراین تن صدای بسیار بهتری نسبت به گیتارهای لمینت دارند.

به علاوه، گیتارهای چوب سخت ( به ویژه صنوبر) در اثر خشک شدن در طی زمان بهتر و طنین‌تر می‌شوند. با این حال، کار با گیتار از جنس چوب‌های سالید به مراتب سخت‌تر، و همچنین گران‌تر می‌باشند. گیتارهای از جنس چوب‌های لمینت نسبتا ارزان‌تر بوده و کار با آن‌ها به مراتب آسان‌تر است. با این حال، در حالی که گیتارهای بدنه سالید اغلب در طی زمان کیفیت بهتری پیدا می‌کنند، گیتارهای لمینت در نهایت رو به زوال می‌روند و از کیفیت آن‌ها کاسته می‌شود.

تفاوت انواع چوب های گیتار آکوستیک

صنوبر (SPRUCE)

صنوبر محبوب‌ترین چوب به منظور استفاده در ساخت گیتارهای حرفه‌ای است و با کم رنگ بودنش شناخته می‌شود. دلیل این محبوبیت بخاطر تن صدای همه گیر و عالی آن است. صنوبر زمانی که برای ساخت سازهای چوبی ترکیب می‌شود همواره نتیجه خوبی از کیفیت را نشان داده است.

مشخصات چوب صنوبر در گیتار اکوستیک

علاوه بر این، همچنین دارای طرح و حجم بسیار مناسب جهت بوت شدن است. صنوبر گونه ای رایج از چوب است، که باعث افزایش اعتبار مواد تشکیل دهنده گیتار می‌شود. صنوبر سیتکا رایج‌ترین نوع از صنوبر، با رگه‌های مختلف مانند “پنجه خرس” که باعث زیباتر شدن هر چه بیشتر می‌شود. سیتکا با هارمونیک‌های اساسی مشخص شده است.

این مقاله را از دست ندهید: تفاوت گیتار کلاسیک با آکوستیک و فلامنکو

سرو (CEDAR)

سرو احتمالا دومین ماده پر طرفدار برای گیتارهای حرفه‌ای است و به طور کلی می‌توان با رنگی که بیشتر به سمت قهوه ای مایل به قرمز است آن را شناخت.

CEDAR-1 (تفاوت چوب های گیتار آکوستیک)

تفاوت چوب های صنوبر و سرو در گیتار اکوستیک

در تفاوت چوب های سرو و صنوبر گیتار آکوستیک ، سرو بسیار کم تراکم‌تر است. این امر باعث ساکت‌تر، روشن‌تر و ماندگاری کمتر نسبت به صنوبر می‌شود. اما نکته مهم این است که سرو بسیار گرم‌تر بوده و نیاز به زمان کمتری برای رسیدن به پتانسیل کامل تونال خود دارد. در نتیجه، سرو یک انتخاب محبوب در بین نوازندگانی با انگشتان سبک است.

ماهون یا ماهاگونی (MAHOGANY)

ماهون یک نوع چوب متراکم، دارای رنگی تیره، و رگه‌های نزدیک بهم است. به طور کلی از لحاظ تن، بسیار گرم‌تر، تاریک‌تر نسبت به سرو و صنوبر است. اگر چه معمولا به عنوان تزئینی برای پشت و کناره‌های کاسه گیتار استفاده می‌شود، ماهون گاهی به عنوان ماده اصلی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تفاوت چوب ماهاگونی در صدای گیتار

به عنوان ماده ای برای پشت و کناره‌های گیتار، چگالی ماهون می‌تواند محکم و همراه با طرح ریزی فوق العاده، گرم، اما با تعریف و یک کاراکتر “چوبی” باشد. ترکیبی از صنوبر و ماهون یکی از محبوب‌ترین ترکیب‌ها برای ساخت گیتارهای حرفه‌ای است، زیرا تنی را ایجاد می‌کند که بسیار متعادل، اما تطبیق پذیر است و خود را با اکثر سبک‌های موسیقی همراه می‌کند.

تاثیر چوب افرا در صدای گیتار

گرچه افرا (MAPLE) از محبوبیت کمتری به عنوان یک چوب برای ساخت ساز دارد، با این وجود افرا در برخی از محبوب‌ترین گیتارهای صوتی که تا کنون ساخته شده است (به عنوان مثال Gibson J-200) بکار گرفته شده است. یکی از سخت‌ترین و متراکم‌ترین گونه‌های چوب‌های مخصوص ساز بوده، افرا در کنار طرح ریزی عالی و تعریف عالی از نت، صدای بسیار واضح و خوبی تولید می‌کند.

maple-1

همه گیتارهای آکوستیک از جنس افرا، و حرفه‌ای‌ترین گیتارها از جنس افرا معمولا رایج نیستند، اما چوب افرا در پشت و کناره‌های گیتار بسیار استفاده می‌شود، و اغلبا توان‌های بالا و رنج متوسط را به گیتار اضافه می‌کند.

چوب بلسا بنفش (BALSA)

به عنوان یکی از گران‌ترین گونه‌های چوب ساخت ساز شناخته می‌شود، چوب بلسان بنفش حرف برای گفتن بسیار دارد. با این حال، با تن گرم و صاف همراه با هارمونی‌های فرعی پیچیده بسیار جذاب و فریبنده می‌باشد.

چوب-بلسام-بنفش-گیتار

از لحاظ ظاهری، چوب بلسان بنفش معمولا قهوه ای تیره، شکلاتی، همراه با رگه‌های باریک است، و به طور کلی به عنوان ماده ای برای پشت و کناره‌های بدنه گیتار استفاده می‌شود. فروشگاه اینترنتی سازکالا آماده فروش اقساطی گیتار در انواع آکوستیک، فلامنکو، کلاسیک و الکتریک به شما علاقمندان به موسیقی می‌باشد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *