Leif Ove Andsnes (1970)
پیانیست نروژی که به عنوان یکی از بهترین پیانیست های جهان در حال حاضر شناخته میشود و نام خود را در بین بزرگترین پیانیستهای جهان به ثبت رسانده است. از جمله بهترین قطعات ضبط شده توسط این پیانیست Beethoven’s Piano Concertos همراه با ارکستر Mahler Chamber میباشد. دستان این پیانیست بروی پیانو بازی میکند.
منتقد مجله Gramophone اجراهای این پیانیست را به عنوان دستاوردی خارق العاده نام برده است.

Martha Argerich (1941)
استعداد خارقالعاده این پیانیست آرژانتینی یعنی Martha Argerich در سال ۱۹۶۴، وی را در سن ۲۴ سالگی برنده مسابقات بین المللی Chopin کرد. این پیانیست اکنون به عنوان بزرگترین و بهترین نوازنده پیانو زنده جهان شناخته شده و بلیط کنسرتهای او تنها در چند دقیقه به فروش میروند.

Claudio Arrau (1903 – ۱۹۹۱)
گفته میشود که این پیانیست بزرگ اهل شیلی قبل از خواندن کلمات، موسیقی میخواند. طولی نکشید که وی مشغول به نواختن آثاری مانند اتودهای Liszt شد. این پیانیست بیشتر به دلیل تفسیرهای قطعات بتهوون شناخته شده است. رهبر ارکستر افسانهای Colin Davis گفته صدای پیانو Arrau فوقالعاده و کاملا منحصربه فرد است. همچنین میگوید موسیقی Arrau به نوعی جلوه میکند که هیچکس نمیتواند آن را اجرا کند.

Vladimir Ashkenazy (1937)
Ashkenazy یکی از وزنههای سنگین موسیقی کلاسیک در دنیا به شمار میرود. وی که در روسیه متولد شده، هم اکنون تابعیت ایسلند و سوئیس داشته و به عنوان یک پانیست و رهبر ارکستر در سراسر جهان در حال فعالیت است. در سال ۱۹۶۲ این پیانیست برنده مسابقات بین المللی چایکوفسکی شد و سال بعد جماهیر شوروی را ترک کرد و به لندن نقل مکان کرد. واقعا که میتوان آن را به عنوان یکی از بهترین پیانیست های جهان شمرد.
فهرست ضبطهای وی شامل Rachmaninov و Chopin، کنسرتهای پیانوی Mozart، سوناتای کامل Beethoven و آثاری از Scriabin ،Prokfiev و Brahms است. وی با بزرگترین رهبران ارکستر یعنی Georg Solti ،Zubin Mehta و Bernard Haitink در قرن ۲۰ همکاری کرده است.

Daniel Barenboim (1942) یکی از بهترین پیانیست های جهان
در سال ۲۰۱۲، Ban Ki-moon ،Haile Gebrselassie و Doreen Lawrence رهبر ارکستر به پیانیست اسرائیلی _ آرژانتینی Daniel Barenboim موقعی که پرچم المپیک را در استادیوم لندن حمل میکردند به یکدیگر ملحق شدند. شهرت بین المللی Barenboim’ به دلیل بخشی از فعالیتهای او با ارکستر West-Eastern Divan است که همراه با نوازندگان سراسر خاورمیانه تشکیل شد.

Ludwig van Beethoven (1770 – ۱۸۲۷)
یکی از هم دورههای این پیانیست برجسته Carl Ludwig Junker میگوید: نواختن بتهوون با روشهای معمول نوازندگی پیانو متفاوت است، به طوری که به نظر میرسد راه کاملا جدید را برای خود در نظر گرفته است. ممکن است هیچ ضبطی از اجراهای بتهوون وجود نداشته باشد اما تاثیر موسیقی وی در کتابهای مختلف قابل رویت است. شخصی که بیشتر به عنوان آهنگساز از او یاد میشود، به دلیل استفاده از لگاتو و تن صدای منحصر به فرد خود مورد تحسین همگان قرار گرفته است.

Alfred Brendel (1931)
از جلمه سخنان این پیانیست مشهور: اگر من به یک سنت تعلق دارم، این سنت است که باعث میشود تا قطعه به نوازنده بگوید چه کاری را باید و چه کاری را نباید انجام دهد. وی به دلیل تفسیرهای زیبا از Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms و Liszt مورد تحسین واقع شده است.

Frédéric Chopin (1810 – ۱۸۴۹)
مشهورترین آهنگساز لهستان و یکی از بزرگترین و بهترین نوازنده پیانو جهان در زمان خود بود. اکثریت کارهای وی در زمینه تکنوازی پیانو بوده است. اولین ضبط صدای پیانو مربوط به سال ۱۸۶۰ است و اگر چه ضبطی از او وجود ندارد، نوازندگان معاصر در رابطه با این نوازنده میگویند: Chopin یک مکتب پیانو و مدرسه آهنگسازی منحصر به فرد است.

Glenn Gould (1932 – ۱۹۸۲)
اگر پیانیستی وجود داشته باشد که طرفداران موسیقی کلاسیک را به دستههای مختلف تقسیم کند، او Glenn Gould است که تاثیر بسزایی بر موسیقی کلاسیک داشته است. این پیانیست کانادایی بیشتر به خاطر اجرای موسیقی J.S. Bach و به خصوص The Goldberg Variations مشهور است. همچنین وی به دلیل زمزمه هنگام نواختن بر روی یک صندلی کوچک در تمامی کنسرتهایش شهرت دارد.

Myra Hess (1890 – ۱۹۶۵)
Dame Myra Hess، نه به خاطر بورسیه تحصیلی آکادمی سلطنتی در سن ۱۲ سالگی و نه برای اجرا در کنار رهبر ارکستر افسانهای Sir Thomas Beecham در سن ۱۷ سالگی بلکه به دلیل سری کنسرتهای او در گالری ملی جنگ جهانی دوم شهرت دارد.
در طول جنگ، اماکن موسیقی لندن بسته بودند تا در صورت اصابت بمب از تلفات جانی جلوگیری کنند. Hess ایده استفاده از Gallery را ارائه کرد. مجموعه اجراهای وی به مدت ۶ سال و نیم اجرا شد و خود Hess در ۱۵۰ مورد از این اجراها به نوازندگی پرداخت.

Josef Hofmann (1876-1957)
این نوازنده یک کودک حیرت انگیز لهستانی بود که در سن ۱۲ سالگی در کنار Moritz Moszkowski و Anton Rubinstein به تحصیل پرداخت و در سن ۱۸ سالگی کار حرفهای خود را از سر گرفت. سرانجام به ایلات متحده رفت و مدیر موسسه موسیقی Curtis شد. تکنیک خاص Hofmann، وی را به یکی از بهترین پیانیست های زمان خود تبدیل کرد، رنگ آمیزی تونال و حساسیت و ویژگیهای خاص نوازندگی، کیفیت صدای ملودیک و کامل از جمله موارد برجسته در کار این نوازنده حرفهای بوده است. تعداد کمی رکورد استودیویی از این نوازنده وجود دارد و رپرتوار هافمن بر قطعات نوازندگانی همچون Chopin ،Beethoven, Schumann, Liszt و virtuoso تاکید داشته است.

Murray Perahia (b. 1947)
شنیدهها حاکی از این است که این نوازنده برای مسابقات Leeds نام نویسی کرده و در بین رقبای آمریکایی خود به رقابت پرداخته است. وی که شاگرد Mieczysaw Horszowski بود و به دلیل سبک خاص و ویژگیهای بارز در نوازندگی برنده مسابقه Chopin’s Piano Concerto شد.

Wilhelm Kempff (1895-1991)
هسته رپرتوار این نوازنده بر اساس موسیقی سنتی آلمان _ Bach, Mozart, Beethoven, Schumann, Brahms بود اما Wilhelm Kempff به جای یک اجرای رسمی بیشتر بداهه نوازی می کرد. ظرافت نوازندگی Kempff که دارای حس و حال متمایز و اکسپرشن منحصر بفرد بود و سبک وی باعث شد تا نوازندگان بسیاری بر روی نحوه نوازندگی خود دقت بیشتری بخرج دهند. علاوه بر موسیقی آلمانی، رپرتوار وی شامل Chopin ،Liszt، برخی قطعات Fauré، و برخی از رکوردهای مورد علاقه وی یعنی قطعات Bach بوده است.

بهترین پیانیست های معاصر (حال حاضر)
در دنیای موسیقی کلاسیک معاصر، پیانیست های برجسته ای وجود دارند که با اجراهای خیره کننده و تفسیرهای منحصر به فرد خود، تحسین جهانیان را برانگیخته اند. در ادامه، به معرفی چند تن از این هنرمندان میپردازیم:
Krystian Zimerman
پیانیست برجسته لهستانی متولد ۱۹۵۶، یکی از بزرگترین و بهترین نوازندگان پیانو در جهان است که بهخاطر تفسیر های دقیق، حساس و پرظرافت از آثار کلاسیک شهرت دارد. او در سال ۱۹۷۵ با برنده شدن مسابقه بینالمللی شوپن در ورشو به شهرت جهانی دست یافت. Zimerman بهویژه برای اجراهای برجسته از آثار شوپن، بتهوون، برامس و دبوسی تحسین شده است. او به کمالگرایی و تعهد عمیقش به کیفیت در موسیقی مشهور است و معمولاً از پیانوهای شخصی خود در اجراها استفاده میکند.

Hélène Grimaud
پیانیست برجسته فرانسوی متولد ۱۹۶۹، بهخاطر اجراهای عمیق و شاعرانه و رویکرد منحصربهفردش به موسیقی کلاسیک شناخته میشود. او از دوران جوانی بهعنوان نابغه موسیقی مطرح شد و بهویژه در تفسیر آثار برامس، راخمانینوف و بتهوون شهرت دارد. Grimaud علاوه بر نوازندگی، نویسنده و فعال محیطزیست است و علاقه خاصی به حفاظت از حیاتوحش، بهویژه گرگها، دارد. او با اجرای پرشور و سبک تفسیری خاص خود، همواره مخاطبان را در صحنههای بینالمللی مجذوب کرده است.

Evgeny Kissin
پیانیست مشهور روس متولد ۱۹۷۱، یکی از برجستهترین نوازندگان کلاسیک جهان است که بهخاطر تکنیک خیرهکننده، حافظه موسیقایی شگفتانگیز و تفسیرهای عمیق از آثار پیانویی شناخته میشود. او از کودکی بهعنوان نابغه موسیقی شناخته شد و اولین اجرای خود با ارکستر را در ۱۰ سالگی انجام داد. Kissin بهویژه برای اجرای آثار آهنگسازانی چون شوپن، راخمانینوف و لیست مورد تحسین قرار گرفته است. او جوایز متعددی از جمله جایزه گرمی و افتخارات فرهنگی در سطح بینالمللی دریافت کرده است.

Lang Lang
پیانیست برجسته چینی متولد ۱۹۸۲، یکی از مشهورترین و تأثیرگذارترین نوازندگان پیانو در دنیای موسیقی کلاسیک معاصر است. او به خاطر اجرای پرشور و احساسی و همچنین توانایی فوق العاده در جذب مخاطبان جهانی شناخته میشود. Lang Lang از کودکی به عنوان یک نابغه موسیقی مطرح شد و در رقابتهای بین المللی به شهرت رسید. او با ارکسترهای برجسته جهان همکاری داشته و آثاری از آهنگسازان کلاسیک و مدرن را با رویکردی نوآورانه اجرا کرده است. او همچنین به گسترش محبوبیت موسیقی کلاسیک در میان نسلهای جوان کمک بسیاری کرده است.

Yuja Wang
پیانیست برجسته چینی متولد ۱۹۸۷، به دلیل تکنیک خیرهکننده، سرعت بینظیر، و اجراهای پرانرژی یکی از مشهورترین نوازندگان پیانو در جهان است. او که از کودکی استعداد موسیقی فوقالعادهای نشان داد، در بهترین کنسرواتوارهای چین و آمریکا آموزش دید و به سرعت به ستارهای بینالمللی تبدیل شد. Yuja Wang بهویژه برای تفسیرهای درخشان از آثار راخمانینوف، پروکوفیف و شوپن مورد تحسین قرار گرفته است. سبک اجرای او، ترکیبی از ظرافت، جسارت و کاریزما، مخاطبان سراسر جهان را مجذوب خود کرده است.

Khatia Buniatishvili
پیانیست برجسته گرجی متولد ۱۹۸۷، به خاطر اجراهای پرشور، احساسی و تکنیک فوقالعادهاش شهرت جهانی دارد. او که از کودکی استعداد موسیقیاش را نشان داد، در صحنههای بینالمللی مطرح شد و با ارکسترهای برجسته جهان همکاری کرده است. Khatia برای تفسیرهای درخشان از آثار آهنگسازانی مانند شوپن، راخمانینوف و لیست تحسین شده و به خاطر ارتباط عمیق با مخاطبان در اجراهای زنده شناخته میشود. او همچنین به موسیقی بهعنوان ابزاری برای پیامهای انسانی و صلحآمیز توجه ویژهای دارد.

این هنرمندان با استعداد و تلاش خود تأثیر بسزایی در دنیای موسیقی داشتهاند و هر یک با سبک و تفسیر منحصر به فردشان، مخاطبان بسیاری را جذب کردهاند.
عالیییی ولی چرا raha rezaei v رو نزاشتید به هوای اون اومدم
عالیییی ولی چرا بتهون رو نگذاشتید؟