حتما شما هم جز افراد علاقه مند به گیتار هستید که به تازگی به فکر خرید یک ساز افتاده اید و با مدلهای متنوعی از برندهای مختلف در بازار ادوات موسیقی رو به رو شده اید. در بین دریایی از مدلهای متنوع موجود در بازار، احتمالا مدلهایی مانند Yamaha C40 و یا Yamaha C70 توسط اساتید یا فروشندگان به شما پیشنهاد شده است و شاید برایتان این سوال ایجاد شده که گیتار C40 و C70 و C80 چه تفاوت هایی با هم دارند؟
در ابتدا باید گفت که این مدلها توسط کمپانی یاماها تولید گردیده و حدودا ۳۰ سال از سالهای اولیه تولیدشان میگذرد که این خود گواهی بر پرفروش بودن و کار آمد بودن این مدلها در این چند دهه میباشد. در واقع این امر نشان میدهد که C40 و C70 در طی سالها از آزمون خود سرافراز بیرون آمدهاند و خود را اثبات کردهاند. احتمالا اگر قبل از خرید گیتارتان از معلم و استاد خود مشورت بگیرید، مدلهای سری C از کمپانی Yamaha را به شما پیشنهاد خواهند داد.
سری C از کمپانی نام آشنای ژاپنی یاماها، به دلیل ویژگیهای خیلی خوبی که دارند و همچنین قیمت مقرون به صرفه، جزء بهترین گیتارهای آموزشی نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان هستند. ساختار دقیق، استفاده از متریال با کیفیت و مناسب و صدا دهی فوق العاده همگی ویژگیهای خوبی هستند که میتوانید در این سری از تولیدات یاماها داشته باشید.
کدام مدل برای شروع یادگیری مناسب تر است؟
اما چیزی که در واقع باعث نوشته شدن این مقاله گردید، این است که چه تفاوتهایی بین مدلهای سری C وجود دارد؟ به عنوان یک تازه کار در امر یادگیری گیتار، میبایست کدام یک از مدلهای C40 ،C70 ،C80 و … از سری C را خریداری کنید؟ بگذارید خیالتان را از بابت این سوال راحت کنیم: همه مدلهای سری C برای یادگیری گیتار فوق العاده هستند! اما تفاوت گیتار های C40 و C70 در چیست؟ اگر کمی در زمینههای دیگر تولیدات کمپانیهای مختلف دقت کنیم، خواهیم دید که این موضوع در دیگر زمینهها هم وجود دارد، به عنوان مثال در تلفنهای هوشمند خواهیم دید که انواع مدلهای مختلف از یک برند با قیمتهای مختلف تولید میگردد و هر چه مدل بالاتر میرود، ویژگیهای آن محصول بهتر و پیشرفتهتر شده و به همان اندازه قیمت اش نیز بالاتر خواهد رفت.
در واقع کمپانیهای مختلف با این شگرد، یعنی تنوع دادن در تولید محصولات خود، مشتریان بیشتری با سلایق مختلف را جذب محصولات خود میکنند. در زمینه صنعت آلات موسیقی نیز این امر صادق است و کمپانی یاماها نیز از همین روش برای تنوع دادن به تولیدات خود بهره میبرد. در ادامه بررسی خواهیم کرد که این دو مدل چه تفاوتهایی از لحاظ ظاهر و کیفیت با یکدیگر دارند.
۱. تفاوت گیتار C40 و C70 از لحاظ ظاهری
اولین نکته ای که در تفاوتهای میان دو گیتار C40 و C70 مشاهده خواهیم کرد، تفاوت در ظاهر این دو مدل ساز خواهد بود که در ادامه توضیح داده میشود. در مدل C70 بارزترین تفاوتها در رنگ ماشین هدها یا همان گوشیهای مربوط به کوک سیمها در سردسته است که به رنگ طلایی بوده اما در مدل C40 ماشین هدها به رنگ نقرهای میباشد.
هر دو ماشین هدهای مدلهای C40 و C70 بسیار با کیفیت بوده و عملکرد یکسانی دارند و تفاوت تنها در رنگ آنها میباشد. اما تفاوت ظاهری بعدی که کمی اهمیت بیشتری پیدا میکند، استفاده از زه یا BINDING در اطراف لبههای مدل C70 میباشد.
این زه به کار رفته در لبهها جدای از زیباتر شدن این مدل گیتار، از لب پریدگی در اثر ضربههای اتفاقی جلوگیری کرده و باعث با دوامتر شدن آن نیز میشود. اما این زه در مدل C40 وجود نداشته و کمپانی یاماها تنها به یک خط مشکی در لبهها اکتفا کرده است. بدیهی است که این دو موضوع، یعنی رنگ ماشین هدها و به کار بردن زه، بر قیمت این دو مدل ساز نیز تاثیر گذار خواهد بود. پس تفاوت های اصلی دو مدل گیتار C40 و C70 را متوجه شدیم که در ظاهر این دو مدل وجود دارد.
۲. مقایسه گیتار C40 و C70 از لحاظ کیفیت
از لحاظ متریال و کیفیت ساخت، هر دو گیتار کاملا مشابه یکدیگر هستند که آنها را در ادامه بررسی خواهیم کرد. از اصلیترین قسمت گیتار یعنی صفحه صدای این دو مدل شروع میکنیم که هر دو از جنس چوب صنوبر یا همان SPRUCE میباشند. البته این چوب به صورت چند لایه یا همان لمینت در این مدل استفاده گردیده که باعث مقاومتر شدن ساز در شرایط مختلف هم میشود. چوب صنوبر باعث ایجاد لحن حجیم و شفاف در صدای گیتار شده و همچنین حجم صدای فوق العادهای نیز ارائه میدهد که هر دو مدل از این نوع چوب بهره میبرند.
در ادامه مقاله تفاوت گیتار های C40 و C70 و C80 با ما همراه باشید.
در قسمتهای بک و ساید این دو مدل گیتار، لمینتی از جنس چوب MERANTI را داریم که از لحاظ کاراکتر صدایی شباهت زیادی به چوب ماهوگانی دارد و در کیفیت صدای تولید شده از ساز نقش بسزایی دارد. دستهها هر دو از چوب NATO و فرت بورد نیز از چوب معروف رزوود ROSEWOOD ساخته شده است که یکی از بهترین چوبها در ساخت فرتبورد گیتار میباشد.
فینش هر دو گیتار به صورت گلاسه و براق بوده و برای پشت دسته رنگ مات در نظر گرفته شده است که در عملکرد و حرکت دست چپ در طول دسته بیتاثیر نیست. ابعاد، ساختار و پل بندیهای داخلی دو مدل گیتار C40 و C70 کاملا مشابه و یکسان بوده و بر اساس یک الگو برش خوردهاند. بنابراین با مقایسه این دو مدل متوجه میشویم که تفاوت خاصی در کیفیت این دو گیتار یاماها وجود ندارد.
در قیاس با گیتار C80
گیتار Yamaha C80 نیز مدل بعدی C70 است که تقریبا میتوان گفت شبیه C70 میباشد. گیتار C80 از همان متریال مورد استفاده در گیتارهای C40 و C70 بهره مند بوده و کیفیت صدایی کماکان بهتر را ارائه میدهد. این ساز از Rosewood در فینگربرد، Nato در بک و ساید و دسته، و از Spruce در تاپ برخوردار است که ترکیب این چوبها صدایی واضح و حجیم را ارائه مینماید. C80 نیز مانند C70 است و از تفاوتهای ریزی نسبت به C70 برخوردار میباشد.
سخن پایانی
تا اینجا شباهت ها و تفاوت های گیتار های C40 و C70 و همچنین C80 را به طور کامل بررسی کردیم و شما به عنوان یک فرد تازه کار در این زمینه اطلاعات مفیدی را درباره این مدلها دریافت کردهاید. به طور کلی مشخصات این مدل گیتارها را در این مقاله شرح داده و تفاوتها و شباهتها را مورد بررسی قرار دادیم و همان طور که در ابتدا گفته شد هر سه مدل گیتار تفاوت خاصی، جز در ظاهر و جزئیات کوچک ندارند و شما نسبت به مقدار هزینهای که در توان دارید میتوانید یکی از این دو مدل را انتخاب کرده و با خیال راحت شروع به یادگیری نوازندگی گیتار کنید.
برای ارزیایی سایر برندها میتوانید مقاله بهترین برندهای گیتار را مطالعه نمایید.
سلام
اگه میشد این دو گیتار رو با c80 هم مقایسه می کردید خیلی خوب بود
من بین خرید c40 و c80 موندمم
سلام دوست عزیز
بله حتما در آینده درباره این موضوع در این مقاله صحبت خواهیم کرد
توی سری C من نظرم این هست هرچه سری بالاتر باشه کیفیت گیتار بهتره من خودم C40 دارم. ولی همچین باهاش زدم که انگار الحمبرا یا کوردوبا زیر دستمه😂 ولی ب نظرم c80 بگیر
سلامم 🙂🙂🙂 .
گیتار یاماها C40 و C70 و C80 داریم .
گیتار یاماها C40 برای اونایی که میخانن یادگیر بگیرن .
گیتار یاماها C70 برای اونایی که نیمه حرفه ای هستن .
گیتار یاماها C80 هم برای اونایی که خیلی حرفه ای هستن .
ولی ب نظر من گیتار یاماها C70 بهتره چون بین C40 و C80 هست .
گیتار یاماها C70 هم برای حرفه ای بودن و هم برای یادگیری خوبه .