شاید از دید بسیاری از افراد، ساختار یک گیتار آکوستیک آنقدر پیچیده و عجیب نباشد. چند تکه چوب را با استفاده از چسبهای مخصوص به یکدیگر متصل میکنند و سپس شش عدد سیم نایلونی و یا استیلی را بر روی آن میبندند تا صدایی دلنشین و بی نظیر به دست آید. اما همین ساز به نظر ساده، با استفاده از آخرین تکنولوژیها و دقیقترین ماشین آلات و مهندسین ساخته میشود. صدای گیتار کیفیت و بافت خاصی دارد که برای رکورد آن و دریافت کیفیت مورد نظر نیازمند میکروفون مناسب و حرفهای هستید.
مطلب پیشنهادی: بهترین میکروفون برای ضبط در استودیوهای خانگی
ضبط صدای گیتار
برخی از گیتارها دارای سیستم پیکاپ حرفهای هستند که میتوانید به صورت مستقیم ساز خود را به کارت صدا و یا میکسر خود متصل کرده و به این ترتیب به ضبط صدا بپردازید اما به طور کلی، بسیاری از افراد برای آن که بهترین صدای ممکن را از گیتار آکوستیک خود به دست آورند، از میکروفون برای ضبط صدا استفاده میکنند.
اما چه میکروفونهایی برای ضبط گیتار آکوستیک مناسب است؟ در این مقاله قصد داریم تا بهترین میکروفونها را برای ضبط صدای گیتار آکوستیک در اختیار شما قرار دهیم که با استفاده از آنها میتوانید بهترین صدای ممکن را از گیتار خود به دست آورید. در ادامه این مقاله با سازکالا همراه باشید.
مشاهده لیست قیمت میکروفون با تنوع بی نظیر در برند و مدل در فروشگاه اینترنتی سازکالا
۱. Neumann U87 Ai
هر کس که در زمینه موسیقی و ضبط صدا فعالیتی داشته نام و آوازه کمپانی Neumann را شنیده است. این کمپانی درجه یک آلمانی همیشه محصولات خود را با بهترین کیفیت ارائه میدهد. میکروفون Neumann U 87 Ai تقریبا یکی از شناخته شدهترین و پراستفادهترین میکروفونها در دنیا میباشد. این مدل ریزترین جزئیات صدا را با بیشترین دقت و بالاترین کیفیت رکورد مینماید. این میکروفون دارای سه الگوی قطبی به علاوه پد و اپشنهای low-cut بوده که این مدل را به گزینهای ایدهآل برای تمامی فعالیتها تبدیل مینماید.
میکروفون Neumann U 87Ai یک مدل افسانهای واقعی است! این مدل برای اولین بار در سال ۱۹۶۷ عرضه گردید و تاکنون بسیاری از موزیکهای مشهور با این مدل رکورد شدهاند. امروزه هیچ استودیو حرفهای بدون Neumann U 87 Ai یک استودیو کامل نیست. این میکروفون سه الگوی قطبی Cardioid, Omni, Figure-8 و Self Noise فوق العاده پایین دارد. همچنین Neumann U 87 Ai دارای سوئیچ Low cut و Pad میباشد. به خاطر تمام این ویژگیهای خاص و بینظیر Neumann U 87 Ai به یکی از مشهورترین میکروفونهای دنیا تبدیل شده است.
۲. Rode NT2-A
Rode همیشه در میان رقبای خود بهترین عملکرد را از خود نشان داده است. میکروفون کاندنسر NT2-A یک میکروفون با دیافراگم بزرگ است که تمام ویژگیهای یک میکروفون درجه یک را دارد. این مدل دارای سه حالت سوئیچ پد 0dB، -5dB و 10dB- میباشد. NT2-A دارای فیلتر High-Pass (Flat, 40Hz, 80Hz) و کنترل الگوی قطبی در سه حالت (Cardioid, Omnidirectional, Figure-8) میباشد. به خاطر داشتن سه الگوی قطبی به راحتی میتوانید هر موقعیتی را رکورد نمایید. کپسول این میکروفون ۱ اینچی و طلا اندود میباشد. بهره مندی از شوک مونت داخلی و ویژگی Ultra-low Self-Noise از دیگر مزایای این میکروفون همه کاره اند. از مهمترین ویژگیهای این مدل ۱۰ سال وارانتی آن میباشد. مهندسین کمپانی Rode از آخرین تکنولوژیها برای تولید این میکروفون استفاده کردهاند و تمام این ویژگیهای جذاب و بینظیر در کنار یکدیگر Rode NT2-A را به یکی از بهترین گزینهها تبدیل نموده است.
۳. Audio-Technica AT4050
میکروفون کاندنسر کلاسیک Audio Technica یکی از آن دسته میکروفونهایی است که هر ساز و صدایی را با بهترین کیفیت رکورد میکند. الگوی قطبی قابل تغییر و صدای خاص این مدل را به گزینهای ایدهآل برای استودیو و دیگر فعالیتها تبدیل نموده است. AT4050 صدای وکال، پیانو، سازهای زهی، درامز و گیتار را با بالاترین کیفیت ضبط مینماید. AT4050 در خانه و استودیو و حتی اجرای زنده نیز صدایی فوق العاده را ارائه میدهد. الگوی قطبی این میکروفون سه حالت Omni, Cardioid, Figure-8 دارد. در نتیجه صدا را در هر موقعیتی میتوانید رکورد نمایید. این مدل نویز نزدیک به صفر داشته و خیالتان را از هرگونه نویز اضافی راحت مینماید. این میکروفون یک شوک مونت حرفهای دارد که با ایزولاسیون فوق العادهاش از هرگونه شوک، ویبره و نویز جلوگیری مینماید. رنج پاسخ گویی فرکانسی این مدل 20Hz-18kHz میباشد. AT4050 دارای فیلتر High-Pass 80Hz و پد 10dB است. این مدل صدای انواع ساز و به ویژه گیتار را به بهترین شکل رکورد مینماید و برای اجرای زنده و ضبط استودیویی نیز ایدهآل است.
۴. Rode NT5
میکروفون Rode NT5 یک میکروفون کاندنسر با دیافراگم کوچک است که برای تمامی فعالیتها اعم از رکورد ساز، وکال و به ویژه گیتار اکوستیک مناسب میباشد. این مدل که کپسول کاندنسر ۱/۲ اینچ دارد صدایی روان، بالانس و نویز نزدیک به صفر ارائه میدهد. به خاطر الگوی قطبی کاردیویید این مدل هم برای رکورد استودیویی و هم اجرای زنده مناسب است. از مزایای مهم این مدل میتوان به Self-noise فوق العاده کم آن اشاره نمود. رنج پاسخ گویی فرکانسی بالای این مدل نیز جزو مزایای اصلی آن است. Rode NT5 از فانتوم پاور ۴۸ ولت به عنوان منبع تغذیه استفاده میکند.
۵. Lewitt LCT 240 Pro
کمپانی Lewitt برای راحتتر نمودن رکورد صدا، میکروفون LCT 240 Pro را ارائه نموده است. این مدل برای رکورد در خانه یا حتی استودیو گزینهای عالی میباشد. LCT 240 Pro یک میکروفون کاندنسر XLR حرفهای است که مدلی ایدهآل برای رکورد وکال، پادکست، استریم، سازهای اکوستیک و … میباشد. الگوی قطبی این مدل کاردیوییدی بوده و رنج فرکانسی پاسخ گویی آن 20Hz-20kHz است. LCT 240 Pro دارای Self noise 19dB میباشد و Max SPL این میکروفون 142dB است. LCT 240 Pro دارای رنج داینامیکی 123dB است. این مدل از فانتوم پاور ۴۸ ولت به عنوان منبع تغذیه استفاده نموده و کانکتور این مدل XLR و طلا اندود میباشد. Lewitt LCT 240 Pro یکی از بهترین مدلها برای رکورد انواع ساز، وکال و به ویژه گیتار اکوستیک است و ارائه صدا با دقیقترین جزئیات و بهترین کیفیت باعث شده تا LCT 240 Pro به یکی از بهترین گزینهها برای شما تبدیل شود.
۶. MXL 990
کمپانی MXL با ارائه میکروفون ۹۹۰ یکی از محصولات پرفروش و پر طرفدار بازار را ارائه نمود که برای انواع فعالیتها عملکردی فوق العاده از خود نشان میدهد. MXL 990 یک میکروفون کاندنسر با دیافراگم بزرگ است که نیاز شما را از هر جهت تامین مینماید. این مدل به خاطر دیافراگم بزرگ خود رنجهای مختلف فرکانسی را با بالاترین کیفیت رکورد میکند و دقیق ترین جزئیات صدا را در اختیار شما قرار میدهد. ۹۹۰ دارای پری امپ FET بوده و خروجی Balanced دارد. رنج پاسخگویی فرکانسی این مدل 20Hz-20kHz میباشد. الگوی قطبی MXL 990 کاردیوییدی است. الگوی قطبی کاردویید الگویی استاندارد بوده و باعث میشود صدای شما تمرکز بیشتری بیابد. Max SPL این میکروفون 130dB است. این مدل از فانتوم پاور ۴۸ ولت به عنوان منبع تغذیه استفاده میکند و شامل یک شوک مونت و کیس نیز میشود.
۷. MXL 606
این میکروفون دقیقا همان صدایی را به شما ارائه میدهد که نیاز دارید. MXL 606 میکروفونی عالی برای رکورد اسنر درامز، سیمبال، پیانو، پرکاشن و به ویژه گیتار اکوستیک میباشد. این مدل از مدار Transformerless FET و دیافراگم کپسول Gold-Sputtered بهره مند است که Tone کاملا واضح و Clean را در اختیار شما قرار میدهد. میکروفون ۶۰۶ از سوئیچ پد 20dB- و یک low-frequency Roll-off برخوردار بوده که در مواقع مختلف کاربردی اند. MXL 606 تمام جزئیات صدا را با بهترین کیفیت رکورد مینماید. دیزاین ظاهری این مدل از دیگر مزایای آن است؛ یک میکروفون همه فن حریف با ظاهری جذاب و چشم نواز که برای اکثر افراد مناسب است. رنج فرکانسی پاسخ گویی این میکروفون 30Hz-20kHz بوده و از الگوی قطبی کاردیوییدی بهرهمند میباشد. همچنین این مدل مانند دیگر میکروفونهای معرفی شده از فانتوم پاور ۴۸ ولت به عنوان منبع تغذیه استفاده میکند. علاوه بر آن Max SPL این میکروفون 137dB میباشد. MXL 606 برای اکثر افراد من جمله نوازندگانی که قصد رکورد کردن صدای گیتار اکوستیک خود را دارند، یکی از گزینههای مناسب میباشد.
۸. Neumann KM 184
این مدل نیز یکی از آن میکروفونهایی است که هرکسی را مجذوب خود میکند. Neumann KM 184 یک میکروفون کاندنسر با دیافراگم کوچک است که از قابلیت و کیفیت ساختی استثنایی بهره مند میباشد. Neumann KM184 میکروفونی با Self-noise فوق العاده کم و SPL بالا میباشد که برای اکثر فعالیتها و رکورد استودیویی و اجرای زنده گزینهای ایدهآل است. کافیست یک بار این مدل را برای رکورد درامز، پیانو، گیتار اکوستیک و … استفاده کنید تا متوجه کیفیت خاص صدای آن شوید. الگوی قطبی این مدل کاردیوییدی بوده که الگویی استاندارد میباشد. Neumann KM 184 ابدا در صدا رنگ شدگی ایجاد نمینماید. این امر (رنگ شدگی صدا) هنگام استفاده از چند میکروفون و به ویژه در رکورد صدا به صورت استریو/Surround sound بسیار حائز اهمیت است و از آن باید جلوگیری گردد. Self noise این مدل بسیار پایین (13dB-A) بوده که این امر خیال شما را از وجود هرگونه نویز راحت میکند. این میکروفون دارای Low Impedance Output است. این امر هنگام استفاده از کابلهای طولانی کمک آفرین میباشد.
سخن پایانی
۸ میکروفونی که در این مقاله به آنها اشاره کردیم، جزو بهترین میکروفونها برای ضبط گیتار آکوستیک به شمار میروند و میتوانید با تهیه هر کدام از آنها، صدایی با بهترین کیفیت را در اختیار داشته باشید. نکته دیگری که در مورد این میکروفونها وجود دارد این است که نه تنها میتوانید از این میکروفونها برای ضبط گیتار آکوستیک استفاده نمایید؛ بلکه برای ضبط دیگر سازها و وکال نیز میتوانید از این میکروفونها بهره برده و صدایی درجه یک دریافت کنید.