×

تفاوت میکروفون داینامیک و کاندنسر

تفاوت میکروفون داینامیک و کاندنسر چیست؟ هرکدام از این میکروفون‌ها برای چه کاری مناسب‌اند؟ این‌ها سوالاتی هستند که ممکن است برای کسی که بخواهد یک میکروفن تهیه کند، به‌وجود بیاید. از آنجایی که برای داشتن یک صدای خوب و باکیفیت، انتخاب میکروفون مناسب بسیار مهم است، تصمیم گرفتیم شما را در خرید میکروفون موردنظرتان راهنمایی کنیم. زیرا اگر میکروفون مناسبی انتخاب نکنید، ممکن است آن میکروفون نتواند صدا را واضح و درست ضبط کند و شما حتی با ویرایش‌های حرفه‌ای هم نمی‌توانید کیفیت دلخواه خود را به دست آورید.

تفاوت میکروفون داینامیک و کاندنسر

در این مقاله به زبان ساده با دو نوع پرکاربرد میکروفون، یعنی کاندنسر و داینامیک به صورت کامل آشنا می‌شوید. طرز هرکدام از آن‌ها را درک می‌کنید و متوجه تفاوت‌های که باهم دارند و اینکه بهتر است از هرکدام در چه موقعیت‌هایی استفاده کنید، خواهید شد. پس تا انتهای این مقاله با سازکالا همراه باشید.

نحوه کارکرد هر دو نوع میکروفون

هر دو نوع میکروفون داینامیک و کاندنسر، بر اساس اصول مشابهی صدا را به ولتاژ تبدیل می‌کنند. امواج صوتی دیافراگمی را که معمولا از جنس پلاستیک یا فلز است به حرکت در می‌آورند، و این حرکت باعث تولید سیگنال خروجی می‌شود. اما هر دو نوع میکروفون ها فرایند تبدیل انرژی صوتی به ولتاژ را به روش‌های متفاوتی انجام می‌دهند.

قبل از اینکه تفاوت میکروفون کاندنسر و داینامیک را بدانید، بهتر است ابتدا با هریک از این میکروفون‌ها و طرزکارشان آشنا شوید.

میکروفون داینامیک چیست

میکروفون‌های داینامیک، رایج‌ترین نوع میکروفون در اجراهای زنده هستند و بیشتر در مکان‌های شلوغ مورد استفاده قرار می‌گیرند. در میکروفون‌های داینامیک یک سیم‌پیچ درون یک میدان مغناطیسی معلق است که به پشت دیافراگم متصل شده‌است. زمانی که امواج صوتی دیافراگم را به حرکت در می‌آورند، سیم‌پیچ نیز درون میدان مغناطیسی حرکت می‌کند و جریان الکتریکی القا می‌شود. این جریان به‌عنوان سیگنال خروجی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

میکروفون کاندنسر چیست

میکروفون کاندنسر که به آن میکرفون خازنی یا استودیویی نیز گفته می‌شود، محبوب‌ترین نوع میکروفون به شمار می‌رود. در این میکروفون‌ها از یک خازن استفاده می‌شود که یکی از صفحات آن همان دیافراگم است که در مقابل صفحه ثابت قرار دارد. زمانی که امواج صوتی دیافراگم را حرکت می‌دهند، فاصله بین دو صفحه خازن تغییر می‌کند و این تغییر ظرفیت، باعث ایجاد سیگنال ولتاژ می‌شود. برخلاف میکروفون‌های داینامیک، میکروفون‌های کاندنسر برای عملکرد خود به منبع تغذیه خارجی نیاز دارند.

تفاوت صدایی بین دو میکروفون کاندنسر و داینامیک

میکروفون‌های داینامیک معمولا جهت‌دارتر از میکروفون‌های کاندنسر هستند. به این معنا که بیشتر صداهایی را دریافت می‌کنند که در جهت میکروفون باشند و صداهای اطراف را اغلب نادیده می‌گیرند. این میکروفون‌ها همچنین می‌توانند صداهای با SPL بالا را به‌خوبی ضبط می‌کنند، مانند صدای بعضی از اجزاء درامز مانند کیک (kick) و اسنیر (snare)، یا آمپلی‌فایر گیتار. با این حال، آن‌ها حساسیت کمتری دارند و پاسخ فرکانسی آن‌ها به اندازه میکروفون‌های کاندنسر وسیع نیست.

از سوی دیگر، میکروفون‌های کاندنسر دارای پاسخ فرکانسی وسیع‌تری هستند و حساسیت بسیار بالاتری دارند، به همین دلیل می‌توانند صداهای آرام‌تر را با نویز کمتر ضبط کنند. همچنین این میکروفون‌ها جهت‌گیری کمتری دارند، به معنای اینکه صدای محیط و نویز پس‌زمینه بیشتری را دریافت می‌کنند و در مواجهه با منابع صدای بلند، به راحتی دچار دیستورشن می‌شوند.

انتخاب بین میکروفون های داینامیک و کاندنسر

به احتمال زیاد یکی از سوالات اصلی شما هنگام خرید میکروفون این است که کدام مدل را باید انتخاب کنم و کدام یک برای من مناسب‌تر هستند. اما باید بدانید که انتخاب نوع میکروفون، به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از این عوامل، محیطی است که در آن ضبط انجام می‌شود. پس ابتدا این سوال را از خود بپرسید که محیط شما برای ضبط صدا کجاست. برای مثال، آیا در یک استودیوی آکوستیک‌سازی‌شده کار می‌کنید یا در فضایی با شرایط آکوستیکی نامناسب، مانند اتاق خواب؟

همچنین باید در نظر گرفت که آیا میکروفون برای اجرای زنده استفاده می‌شود یا برای ضبط در استودیو. نوع منبع صوتی نیز اهمیت دارد. به این معنی که میکروفون قرار است برای ضبط وکال به کار رود یا برای سازهایی مانند گیتار و درامز. همه‌ این عوامل در انتخاب بین میکروفون داینامیک یا کاندنسر نقش تعیین‌کننده‌ای دارند.

پس قبل از انتخاب نوع میکرفونی که می‌خواهید بخرید، شرایط خود را بسنجید. حالا بیایید با توجه به شرایطی که دارید، ببینیم کدام یک از این مدل‌ها برای شما مناسب خواهد بود. بعد از آن هم چند نمونه میکروفون از مدل‌های مختلف به شما معرفی می‌کنیم که بتوانید از میان آن‌ها به راحتی انتخاب خود را انجام دهید.

کاربرد میکروفون های داینامیک

میکروفون‌های داینامیک معمولاً به دلیل توانایی تحمل حجم صدای زیاد بدون ایجاد دیستورشن، برای اجراهای زنده مناسب هستند. البته در استودیو نیز برای ضبط منابع صوتی پرقدرت مانند آمپلی‌فایر گیتار و باس، درامز (به‌ویژه اسنیر، کیک و تام‌ها) و پرکاشن و همچنین سازهای بادی کاربرد زیادی دارند.

علاوه بر این، میکروفون‌های داینامیک به یک استاندارد مدرن برای پادکست و استریم زنده تبدیل شده‌اند، چرا که جهت‌دار بودن آن‌ها باعث می‌شود تنها صدایی که دقیقا روبه‌روی میکروفون قرار دارد ضبط شود و صداهای مزاحم پس‌زمینه مانند صدای کولر، سروصدای خیابان یا فن کامپیوتر، وارد ضبط نشوند.

میکروفون داینامیک مدل Shure SM57 LCE

کاربرد میکروفون های کاندنسر

میکروفون‌های کاندنسر اغلب برای ضبط در استودیو مورد استفاده قرار می‌گیرند، چرا که حساسیت بالاتر و پاسخ فرکانسی گسترده‌تری دارند که به ثبت صداهایی دقیق‌تر و خوش‌صدا‌تر کمک می‌کند. از میکروفون‌های کاندنسر اغلب برای ضبط وکال، گیتار آکوستیک، پیانو، سنج‌های درام و صدای محیطی اتاق استفاده می‌شود.

میکروفون‌های کاندنسر به‌طور کلی در دو نوع اصلی دیافراگم کوچک و دیافراگم بزرگ عرضه می‌شوند که در ادامه به صورت مختصر با هریک از این انواع آشنا خواهیم شد.

میکروفون‌های کاندنسر با دیافراگم کوچک

این مدل با عنوان “میکروفون‌های مدادی” نیز شناخته می‌شوند، زیر همانطور که از نام آن‌ها می‌توان تشخیص داد، ظاهری باریک و مداد مانند دارند، مانند میکروفون‌های Rode NT55 و Neumann KM184 Pair. این دسته از میکروفون‌ها صدایی خنثی‌تر دارند و برای ضبط دقیق منابع صوتی مانند سنج‌، پیانو، گیتار آکوستیک و سازهای زهی، همان‌طور که در اتاق شنیده می‌شوند، بسیار مناسب هستند.

میکروفون کاندنسر مدل Rode NT55

میکروفون‌های کاندنسر با دیافراگم بزرگ

در مقابل دسته قبلی، میکروفون‌های کاندنسر با دیافراگم بزرگ مانند میکروفون Neumann U87 قرار دارند که صدایی رنگ‌دارتر و پرحجم‌تر ارائه می‌دهند. این ویژگی آن‌ها را به انتخابی محبوب برای ضبط وکال تبدیل کرده است، اما در عین حال برای ضبط هر نوع سازی، به‌ویژه گیتار آکوستیک، پیانو و اورهد درامز نیز عملکرد بسیار خوبی دارند.

میکروفون کاندنسر Neumann U87 Ai Studio Set

چند نمونه از بهترین میکروفون های کاندنسر موجود در بازار

۱- Neumann TLM 103 Studio Set

میکروفون کاندنسر Neumann TLM 103 Studio Set

میکروفون کاندنسر Neumann TLM 103 Studio Set میکروفون بزرگ خازنی دیافراگم بزرگ تک جهتی دارای یک روکش کشیده شده از مدل U 87 و مدار بدون ترانسفورماتور است. TLM 103 یک میکروفون عالی برای استفاده در استودیوها و یا پروژه‌های حرفه‌ای است و به دلیل نویز بسیار پایین، برای ضبط کلاسیک با محدوده دینامیک وسیع و نمونه برداری از صداها  (مخصوصا برای منابع صوتی ضعیف) گزینه بسیار مناسبی است. این میکروفون برای اجرای زنده بر روی صحنه، به اندازه کافی قوی است.

۲- Rode NT1 5th Gen Black

میکروفون کاندنسر Rode NT1 5th Gen Black

Rode NT1 ابتدا در سال ۱۹۹۱ معرفی شد و هنوز از اعتبار بالایی برخوردار است. کمتر کالایی وجود دارد که توانسته باشد بیش از ۳۰ سال محبوبیت و کیفیت خود را حفظ نماید و از این جهت Rode NT1 یک رکورد بی‌نظیر را به ثبت رسانده‌است. اکنون رود با ارائه میکروفون Rode NT1 5th Gen Black یک بار دیگر این میکروفون را متولد کرده است. همان کیفیت کلاسیک، صدای واضح و شفاف همیشگی که اکنون مدرن‌تر و پیشرفته‌تر شده‌است.

معرفی چند نمونه از بهترین میکروفون های داینامیک موجود در بازار

۱- میکرفون داینامیک Universal Audio SD-5

میکروفون داینامیک Universal Audio SD-5

میکروفون داینامیک Universal Audio SD-5 از تکنولوژی Hemisphere میکروفون‌های سری استاندارد Universal Audio بهرهمند می‌باشد که نتیجه آن داشتن پنج تا از بهترین میکروفون‌های داینامیک Kick Drum تنها در یک میکروفون است. این میکروفون سوپر کاردیویید ساخته شده است تا بهترین عملکرد ممکن را به شما ارائه دهد. کپسول فوق العاده این میکروفون SPLهای زیاد را تحمل می‌کند و دیزاین بسیار جذابی نیز دارد. ویژگی‌ها و قابلیت‌های جذاب و کاربردی این میکروفون باعث شده‌اند تا آن به عضوی جدایی ناپذیر از استودیوی شما تبدیل گردد. تکنولوژی Hemisphere قابلیت‌های نرم افزار Sphere کمپانی Universal Audio را بر روی این مدل اعمال می‌نماید. مدل‌های میکروفون Hemisphere شامل: DN-12A ،DN-6 ،DN-SUB ،DN-112 ،DN-52 می‌شود که دست شما را در تمامی رکوردهایتان باز می‌گذارد.

۲- sE ELECTRONICS V7

میکروفون داینامیک sE ELECTRONICS V7

امروزه هر موزیسین یا خواننده‌ حرفه‌ای با کمپانی sE Electronics  آشنا است. با میکروفون داینامیک V7 می‌توانید با اعتماد به نفس کامل به روی استیج بروید. این مدل صدایی طبیعی و با کیفیت ارائه می‌دهد. دیزاین سوپرکاردیوییدی این مدل به بهترین شکل صدا را ایزوله کرده، نویزهای اضافی را حذف می‌نماید و گین زیادی را پیش از فیدبک ارائه می‌دهد.

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم تفاوت میکروفون داینامیک و کاندنسر را به صورت مفصل برای شما شرح دهیم، کاربرد هر یک از این میکروفون‌ها را برای شما بازگو کنیم و از هر دسته، چند مدل پرفروش را معرفی نماییم. اگر هنوز در خرید میکروفن مدنظرتان شک دارید، می‌توانید از طریق تماس با شماره تلفن‌های موجود در سایت، از مشاوره تلفنی سازکالا بهره‌مند شوید.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *