در جلسه هفتم از آموزش کیبورد به تمرین برای آکورد ماژور می پردازیم. با سازکالا همراه باشید.
آموزش کیبورد (ارگ) – جلسه چهارم : جایگاه زمانی و مکانی نت ها
ابتدا به تمرین آکورد برای دست چپ در صفحه ی ۳۱ کتاب، در تمپوهای متفاوت میپردازیم.
نکته مهم درباره ی انگشت گذاری و قرار گرفتن دست ها روی کلاویه:
زمانی که دستهای ما روی کلاویه قرار گرفته اند، نباید مچ دست، ساعد و بازوها، منقبض شده باشد. به طوری که به سختی بتوانیم ساز بزنیم. هر دو دست باید کاملا آزاد و رها و شل باشد تا بتوان هم تسلط کافی داشت و هم بتوان با سرعتهای متفاوت نواخت.
اگر بازوهای شما سفت و منقبض شد، حتما دستتان را از روی کلاویهها بردارید و شل کنید و دوباره دستتان را روی کلاویهها قرار دهید.
در ادامه حرکت آکوردها روی کلاویهها در صفحه ی ۳۲ را تمرین میکنیم.
نکته:
در بالای صفحه ۳۲ اصطلاح Accomp را می بینیم که به معنای این است که کلید آکومپ یا مموری را بر روی کیبوردمان باید روشن بگذاریم تا دست راست و چپ ما تفکیک شود و بر روی دست چپ ما فقط آکورد اجرا شود.
در قطعه تم سمفنی نهم بتهوون با آکورد یک سری حروف لاتین زیر نت ها قرار دارد که به معنی آکوردی است که باید در آن لحظه گرفته شود.
استفاده آکورد به همراه ملودی به چه صورت است؟
زمانی که زیر نتی آکورد خاصی نوشته شده به همراه اون نت، نتهای آکورد باید به صورت همزمان نواخته شود که در ویدیو به صورت عملی آن را آموزش داده ایم.
وقتی یک آکورد را اجرا میکنید، تا زمانی که آکورد بعدی بیاید باید آن آکورد اجرا شود. کیبورد قابلیتی دارد که فقط با یکبار نواختن آکورد تا نواخته شدن آکورد بعدی، بدون فشار دادن دست، آکورد اجرا میشود.
در صفحه ی ۳۳ قطعه ی جینگل بلز را داریم که در ویدیو نواختن آن را تمرین کردیم و تنها نکته ای که در این قطعه وجو دارد این است که میزان نمای این قطعه ۴/۴ شکسته است. پس شما باید کششها را به صورت نصف محاسبه کنید و هر دو میزان، در مجموع باید ۴ ضرب شود.
در ادامه ویدیو نیز به تمرین قطعات صفحه ی ۳۴ کتاب می پردازیم.
در این جلسه به تمرین آکورد ماژور پرداختیم و نکات مهم و کلیدی ای را به شما عزیزان آموزش دادیم. امیدواریم این جلسه نیز برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد. در صورت داشتن هرگونه سوال راجع به این آموزش، میتوانید در قسمت دیدگاه سایت، آن را با ما درمیان بگذارید.