×

پاپ فیلتر چیست و مقایسه آن با ویند شیلد

اگر شما از یک میکروفون استودیویی استفاده کنید و یا بخواهید یک میکروفون برای اتاق و یا ستاپ خود تهیه کنید، حتما نام پاپ فیلتر و یا ویند شیلد را شنیده اید. ممکن است از خود بپرسید که استفاده از یک پاپ فیلتر و یا یک ویند شیلد چه تاثیری بر روی صدای نهایی میکروفون شما دارد و آیا استفاده از آن‌ها موثر است یا خیر. همچنین سوالی که بسیاری از افراد می‌پرسند، این است که آیا پاپ فیلتر و یا ویند شیلد در واقع نام‌های مختلف یک محصول واحد است یا تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟ در این مقاله قصد داریم تا به طور مفصل در مورد اینکه پاپ فیلتر و ویند شیلد چیست صحبت کنیم؛ پس در ادامه با سازکالا همراه باشید.

پاپ فیلتر چیست؟

پاپ فیلتر چیست

حتما شما هم هنگامی که پادکست‌های مورد علاقه خود را نگاه می‌کنید، مشاهده کرده اید که یک صفحه ساخته شده از پارچه و یا فلز، در فاصله ۲.۵ سانتی کپسول میکروفون قرار داده می‌شود. اما شاید از خود بپرسید که هدف از این کار چیست و چرا از یک پاپ فیلتر استفاده می‌شود.

هنگامی که شما به ضبط صدا می‌پردازید، صداهای مختلف توسط میکروفون شما ضبط می‌شود که از جمله این صداها می‌توانیم به صداهای Plosive یا Popping Sounds اشاره کنیم. برای آن که بهتر این صداها را درک کنید، کافی است بدون پاپ فیلتر و یا ویند شیلد صدای خود را در میکروفون ضبط کنید و به حروفی مانند “پ” و یا “ب” دقت کنید.

از طرف دیگر اما، ویند شیلد یک تکه فوم است که بر روی کپسول میکروفون قرار داده می‌شود تا از ضبط شدن صدای باد و یا صداهای اضافی، جلوگیری کند. حال که کاربرد این دو محصول را متوجه شدید، شاید از خود بپرسید که “به کدام یک از آن‌ها برای ضبط پروژه‌های موسیقی و یا ساخت پادکست نیاز دارید؟ در ادامه به این سوال پاسخ جامع‌تری می‌دهیم.

پاپ فیلتر یا ویند شیلد؟ کدام یک را خریداری کنیم؟

به طور خلاصه، هم پاپ فیلتر و هم ویند شیلد، صداها و نویزهای اضافه را حذف می‌کنند و از ضبط شدن آن‌ها توسط میکروفون جلوگیری می‌کنند. همچنین، استفاده از آن‌ها باعث می‌شود تا طول عمر میکروفون‌های شما بیشتر باشد و بتوانید برای مدت طولانی‌تری از آن‌ها برای ضبط صداهای مختلف استفاده کنید.

برای مثال، هنگامی که از یک ویند شیلد استفاده می‌کنید، از ورود باکتری‌ها و یا گرد و غبار به کپسول میکروفون خود جلوگیری می‌کنید و همین موضوع باعث شده تا طول عمر میکروفون‌های شما به طرز چشمگیری بهبود پیدا کند. اما این دو محصول دقیقا یک کار را انجام نمی‌دهند و تفاوت‌های گسترده ای میان آن‌ها وجود دارد. در ادامه، به تفاوت‌های این دو محصول نگاهی عمیق‌تر می‌اندازیم.

مطلب پیشنهادی: راهنمای جامع خرید تجهیزات برای ضبط پادکست، از مبتدی تا پیشرفته

چه زمانی باید از پاپ فیلتر استفاده کنم؟

پاپ فیلتر و کاربرد آن

صداهای Plosive، همانطور که پیش‌تر نیز گفته شد، جزوی از صدای انسان است و هنگامی که روزانه با دیگران صحبت می‌کنیم، این صداها توسط دهان ما تولید می‌شوند. هنگامی که از یک میکروفون استفاده می‌کنید، کپسولی که در داخل این میکروفون قرار داده شده نسبت به برخی صداها واکنش بیشتری نشان می‌دهد و آن‌ها را تشدید می‌کند.

از جمله این صداها، صداهای Plosive می‌باشد. برای آن که نخواهید زمان زیادی را صرف ادیت کردن لاین‌های وکال خود کنید و بتوانید به سرعت به صدای مورد نظر خود دست پیدا کنید، می‌توانید از پاپ فیلتر استفاده کنید. با استفاده از یک پاپ فیلتر با کیفیت، صداهای Plosive ابتدا باید از این فیلتر عبور کنند و همین موضوع باعث می‌شود تا شدت این صداها در مقایسه با حالت عادی کاهش پیدا کنید.

چه زمانی باید از ویند شیلد استفاده کنم؟

ویند شیلد یا فوم

ویند شیلد، فوم و یا ویند اسکرین، از نام‌هایی است که برای محصول استفاده می‌شود. همانطور که از نامش پیداست، ویند شیلد تنها یک فوم است که بر روی کپسول میکروفون خود قرار می‌دهید و به این ترتیب از ضبط شدن صدای باد و یا صداهای اضافه، جلوگیری کند.

بسیاری از افرادی که در محیط‌های بیرون به ضبط صدا می‌پردازند، از اهمیت ویند اسکرین مطلع هستند زیرا ضبط شدن صدای باد در میکروفون باعث می‌شود تا صدای ضبط شده شما به شکل کامل از بین برود.

آیا می توان از ویند شیلد به جای پاپ فیلتر استفاده کرد؟

حتما تاکنون این سوال برای شما نیز به وجود آمده که اگر دسترسی به هر دو محصول نداشته باشیم، آیا می‌توانیم از یکی از آن‌ها به عنوان جایگزین دیگری استفاده کنیم؟ پاسخ به این سوال را باید کمی با دقت بررسی کرد.

هنگامی که از یک ویند شیلد استفاده می‌کنید، در واقع صداهای Plosive توسط آن حذف نمی‌شوند بنابراین اگر می‌خواهید در استودیوهای خانگی به ضبط صدا بپردازید و یک پاپ فیلتر برای جلوگیری از ضبط شدن Plosive ها نیاز دارید، خرید یک ویند اسکرین چندان نمی‌تواند جایگزین مناسبی برای شما باشد.

از طرف دیگر، هنگامی که بخواهید پادکست خود را ضبط کنید و یا در محیط بیرون به ضبط صدا بپردازید، استفاده از یک پاپ فیلتر نمی‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد زیرا هدف از استفاده از ویند اسکرین، جلوگیری از ضبط شدن صدای باد و صداهای اضافی است.

پاپ فیلتر یا ویند شیلد

شاید از خود بپرسید که نمی‌توان از هر دوی این محصولات به شکل همزمان استفاده کرد؟ پاسخ به این سوال را می‌توانیم به این شکل بدهیم که بهتر است از یکی از این محصولات استفاده کرده و وظیفه دیگری را در مرحله ادیت بر عهده بگیرید.

برای مثال، با استفاده از یک ویند اسکرین به ضبط صدا بپردازید و از ضبط شدن صدای باد جلوگیری کنید و هنگامی که صدای پادکست خود را ادیت می‌کنید، با استفاده از نرم افزارهای مختلف و یا به شکل دستی می‌توانید صداهای Plosive را از فایل خود حذف کنید و صدایی واضح‌تر داشته باشید.

مطلب پیشنهادی : کاهش نویز میکروفون هنگام صدابرداری

سخن پایانی

اگر می‌خواهید یک میکروفون جدید تهیه کنید و به خرید تجهیزات اضافی برای آن نیاز دارید، می‌توانید با توجه به اطلاعاتی که در مقاله ی پاپ فیلتر چیست و مقایسه آن با ویند شیلد، برای شما گردآوری شده و همچنین نیاز خود، یکی از این دو محصول را خریداری کرده و در ضبط صدا از آن استفاده کنید.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 2 =